Banden bij Vallei Autogroep

Klantenservice Vallei Auto Groep: 0318 - 509 980

Een momentje geduld s.v.p. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd.

EU-bandenlabel


Sinds 1 november 2012 is voor nieuwe banden het EU-bandenlabel verplicht. Een label waarmee de Europese Unie consumenten helpt bij het kiezen van autobanden en truckbanden op basis van drie criteria:

EU Bandenlabel

  • Rolweerstand (van bepalende invloed op uw brandstofverbruik)
  • Grip op nat wegdek (veiligheid)
  • Geluidsniveau (belasting voor de omgeving)

Het EU bandenlabel – voor veiligheid en milieu

Het EU bandenlabel is bedoeld om de veiligheid op de wegen van Europa te bevorderen en de impact van autorijden op het milieu te helpen verminderen. Het brandstofverbruik, dat sterk door het soort banden onder uw auto wordt beïnvloed,  is niet alleen belangrijk voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Meer brandstof gebruiken betekent namelijk ook meer CO2 uitstoot.

Het EU bandenlabel vertelt u ook hoeveel grip een band heeft op een natte ondergrond in verhouding tot andere banden. Die capaciteit wordt dan uitgedrukt in een letter die een klasse vertegenwoordigt. Dat bent u waarschijnlijk al gewend van de aanduiding voor het stroomverbruik van elektrische apparaten (de ‘energieklasse’). Een verschil tussen klasse A en klasse F betekent in dit geval dat u bij een snelheid van 80 km/u bij klasse F 18 meter meer remweg moet verwachten in de regen.

De derde indicatie op het Europese bandenlabel staat voor de geluidssterkte die de banden produceren. Lawaaiige banden zijn niet alleen vervelend voor de inzittenden, maar ook voor de omgeving. Anders dan de klasse-indicaties voor brandstofverbruik en grip, wordt de geluidssterkte uitgedrukt in decibel.

Meer informatie over het EU bandenlabel

Ruime keuze in assortiment Ruime keuze in ons assortiment banden

Keuze voor afhalen of montage Uw bestelling zelf afhalen of laten monteren

Veilige betaling iDEALVisa MastercardMaestro