Banden bij Vallei Autogroep

Klantenservice Vallei Auto Groep: 0318 - 509 980

Een momentje geduld s.v.p. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd.
Bridgestone

Bridgestone

Toen Shojiro begin jaren dertig de fundamenten legde onder de toekomstige wereldmacht op het gebied van banden, wist hij dat de naam van cruciale betekenis was. Omdat producten uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk destijds een uitstekende naam hadden, gebruikte Ishibashi een sluwe list. Hij vertaalde zijn achternaam letterlijk naar het Engels en verwisselde de woorden uit het resultaat "stone bridge" van plaats en... voila! Bridgestone was geboren.

In 1942 veranderde het bedrijf zijn naam voor korte tijd in Nippon Tire Co. Ltd. Negen jaar later keerde de oorspronkelijke naam terug om pas in 1984 definitief te veranderen in de naam Bridgestone Corporation.

Aan het begin van de 21e eeuw besloten het management van Bridgestone tot verdere internationale investeringen – het bedrijf opende nieuwe fabrieken in Polen, Japan, Mexico, Indonesië en Costa Rica en kocht 18,9 procent van de aandelen van de Finse bandenproducent Nokian PLC. Naast de merken Bridgestone en Firestone verkoopt het Japanse concern op dit moment banden onder de merknamen Dayton, First Stop, Seiberling, Road King en Peebless. 40 fabrieken over de hele wereld maken de banden van het concern Bridgestone. Zelfs Shojiro Ishibashi had zich zo'n enorme "Stenen Brug" waarschijnlijk niet kunnen voorstellen.

Koop hier uw Bridgestone banden Terug naar homepage

Ruime keuze in assortiment Ruime keuze in ons assortiment banden

Keuze voor afhalen of montage Uw bestelling zelf afhalen of laten monteren

Veilige betaling iDEALVisa MastercardMaestro